Tronc de nadal amb xocolates i mango Alphonso

Pa de pessic de xocolata

Ingredients

240g Massa d’ametlles 70%
90g Sucre glas
150g Rovells d’ou
80g Ous
80g Farina T55
80g Cacau en pols
80g Mantega
225g Clares d’ou
90g Sucre sèmola

Elaboració

Pre-escalfar el forn. Barrejar amb el minipimer la massa d’ametlles amb el sucre glas; afegir-hi els rovells d’ou i els ous i batre la barreja. Afegir-hi la farina i el cacau en pols tamisats, la mantega fosa calenta i les clares d’ou muntades a punt de neu amb el sucre sèmola. Extendre la barreja en un motlle rectangular o una placa amb marc desmuntable i fornejar a 160ºC.

Mousse de vainilla

Ingredients

175g Nata
1 Vaina de Vainilla
175g Sucre
14g Gelatina
875g Nata Muntada

Elaboració

Escalfar els 175g de nata a una 50ºC amb la vainilla i el sucre. Quan la barreja estigui calenta, incorporar la gelatina prèviament dissolta en aigua freda i després la nata muntada.

Gelea de mango

Ingredients

1kg Puré de mango PONTHIER
14 gr Gelatina

Elaboració

Escalfar la meitat del puré de mango PONTHIER i afegir-l’hi la gelatina prèviament dissolta en aigua freda. Barrejar bé fins a aconseguir una preparació homogènia. Incorporar-ho tot en l’altra meitat del puré de mango i tornar a barrejar bé.

Mousse de xocolata amb llet

Ingredients

90g Llet
90g Nata
30g Rovells d’ou
30g Sucre
4.5g Gelatina
500g Xocolata amb llet Arriba 50%
700g Nata muntada

Elaboració

Bullir la llet i la nata i abocar-les sobre els rovells d’ou blanquejats amb el sucre. Després afegir la barreja a través d’un tamís sobre la xocolata amb llet Arriba i la gelatina prèviament dissolta en aigua freda. Barrejar amb el minipimer i refredar tot a 35ºC. Per acabar, incorporar la preparació a la nata muntada.

Muntatge

Per muntar el tronc, posar el pa de pessic de xocolata sobre una làmina de paper per a fornejar sobre un motlle rectangular o una placa rectangular amb marc desmuntable d’acer inoxidable. Extendre la mousse de vainilla fins a aconseguir un gruix de 1 cm. Refrigerar durant 1 hora.

Després, extendre la gelea de mango sobre la mousse de vainilla fins a aconseguir un gruix de 1 cm.
Preparar la mousse de xocolata amb llet i abocar-la fins a la vora del motlle o del marc de l’acer inoxidable. Refrigerar durant 2 hores.

Per acabar, desmuntar el marc d’acer, tallar un triangle de la mida desitjada i colocar-lo sobre una reixeta. Cobrir el triangle amb el glacé de xocolata negra i decorar amb decoracions de xocolata i boles de xocolata pulveritzades amb color groc.

Recepta en PDF
Més receptes de troncs de nadal amb puré Ponthier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada